سیم برق یکی از محصولات پر کاربردی است که در همه ی بخش های مختلف با آن رو برو می شویم ، مردم غالبا سیم و کابل را به جای یکدیگر استفاده می کنند ولی این دو با هم متفاوت هستند در واقع سیم یک رسانای الکتریکی است و مجموعه ای از سیم هادر کنار هم تنیده شده باشند کابل را ایجاد می کنند. هر دو انها سیم برق و کابل برق کاربردهای فراوانی دارند و برای انتقال جریان الکتریکی استفاده می شوند .
در هنگام نصب سیم برق باید توجه و ایمنی کامل رعایت شود چه داخل ساختمان و چه خارج و در فضای باز باشد. به دلیل عبور جریان برق از این سیم ها این دقت ضروری است . در همه ی کشورها استانداردهایی برای ایمنی و حفاظت در نصب سیم و کابل برق از جعبه فیوز گرفته تا داخل خانه و ساختمان و کلید و پریز ها وجود دارد.
برای تعیین اندازه و نوع سیم مورد نیاز در پروژه های مختلف برق کار توسط سیم سنج بررسی میکند و تعیین می کند چه مقدار سیم مورد نیاز است . سیم برق انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربرد مختلفی دارند . سیم برق اصلی برای اتصال سرویس ها به خانه ها و ساختمان ها استفاده می شود ، سیم سه گانه در سرویس های تک فاز ، تیر چراغ برق که در معرض هوا است استفاده می شود ، سیم برق دارای غلاف غیر فلزی در منازل و منطقه های مسکونی بسیار استفاده می شوند.
معمولا سیم برق در رنگ های مختلف تولید و توزیع می شوند ، جالب است که بدانید این رنگ بندی برای زیبایی نیست و هدف خاصی دارد ، سیم برق مشکی برای کلید و پریز و به عنوان سیم فاز استفاده می شود رنگ ابی برای سوییچ ها استفاده می شود ، سیم برق سفید همیشه خنثی است و به عنوان نول استفاده می شود، سیم های سبز و زرد برای اتصال به زمین استفاده می شوند که با نام سیم ارت شناخته می شوند. برای استفاده از سیم ها از کدگذاری رنگی استفاده می شود تا راحت تر بدانیم کدام سیم را برای چه موضوعی استفاده کنیم .
برای اندازه گیری اندازه سیم مورد نیاز ، در ابتدا قطر سیم را اندازه می گیرند ، که می شود همان قطر هادی ، اندازه گیری سیم به میزان ظرفیت سیم ، اندازه هادی و اینکه سیم برای چه مواردی قابل استفاده است را در نظر بگیریم .