تابلو برق محفظه ای است که نگه داری و محافظت از تجهیزات فرمان ، سنجش ، پایش و اتصالات را به عهده دارد و می تواند هدف استفاده از آن کنترل یا توزیع انرژی الکتریکی باشد. تابلوهایی که برای کنترل تعبیه می شوند دارای تجهیزات کنترلی برای بررسی کنترلی و حفاظتی است . تابلو های توزیع نیز درون خود اتصالات و انشعابات برق را دارند . تابلو برق ها را به شیوه دیگری نیز می توان تقسیم کرد ، بر حسب سطح ولتاژ آن را به فشار قوی ، فشار ضعیف و فشار متوسط می توان تقسیم کرد.
تابلو برق فشار ضعیف ریال ولتاژی در حدود تا حدود 1000 ولت است که برای استارتر موتور ، سوئیچینگ و .. استفاده می شود.تابلو برق های فشار ضعیف دارای سه دسته هستند :
در تابلو برق های فشار قوی ، ولتاژ بین 1 کیلو ولت تا سی و شش کیلو ولت است که در خروجی ژنراتور تغذیه می شوند . تابلو برقهای فشار متوسط نیز بیشتر در پست های برق استفاده می شوند. بدنه تابلو برق می تواند از انواع ورقهای فلزی با ضخامت های مختلف ( بین 1.5 تا 2.5 ) ساخته شود . معمولا تابلو برق های ساخته شده از آهن را با رنگ پودری الکترواستاتیک پوشش می دهند.
تابلو برق هایی که در محیط های صنعتی مانند کارخانه ها استفاده می شود را تابلو برق صنعتی می نامند .تابلو برق های صنعتی معمولا سه فاز هستند. معمولا تابلو برقهای صنعتی با ip های بالا ساخته می شوند . در محیط های صنعتی معمولا از تابلو برق های دیواری یا ایستاده استفاده می شود.