(Flexible Architecture) چندین سیستم مختلف از جمله یک نقطه به یک نقطه ، یک نقطه به چند نقطه و سیستم با پوشش همه گیر را پشتیبانی می کند .در واقع از جمله لایه های استاندارد 802.16لایه های دسترسی چندگانه است که با MAC زمانبندی برای هر یک از ایستگاه مشترکین SS سرویس یک به چند نقطه و همه گیر را ارائه و پشتیبانی می کند.
با رمزدار کردن لینک های بین مشترکین و ایستگاه مرکزی ارتباط از امنیت بالایی برخوردار می گردد. همچنین WiMAXاز داده های ارسالی توسط چندین کاربر به یک ایستگاه مرکزی حفاظت می کند.می توان وای مکس را در برابر اختلاط ترافیکی بهینه ساخت .
در مقایسه با روشهای باسیم، WiMAXبه تاسیسات و وسایل خارجی کمتر و یا اصلاً احتیاجی ندارد. و به محض آنکه آنتن و تجهیزات نصب شده و شروع به کار کنند، سرویسهای WiMAXآماده سرویس دهی هستند. اغلب اوقات گسترش و راه اندازی WiMAXدر چندین ساعت امکانپذیر است در حالیکه در دیگر روش ها این مدت ، چندین ماه به طول می انجامد.
به طور کلی شبکه های ثابت وای مکس، دارای توان گیرندگی بالاتری به علت یک سویه و جهت دار بودن آنتن ها، دارند؛ که این خاصیت باعت افزایش برد و عملکرد وای مکس می شود. در حالی که شبکه های سیار وای مکس معمولا از گیرنده ها و دستگاه های سیار استفاده می کنند مثلا مودم وای مکس در یک لپ تاب . دستگاههای سیار وای مکس معمولا آنتن های همه جهته دارند که این مساله باعث کاهش گیرندگی آنها می شود ولی در عوض امکان سیار بودن را فراهم می کند .در عمل، این نکته به این معناست که وای مکس های سیار توان ارتباطی تا سرعت 10مگابیت برثانیه در فواصل حداکثر 10کیلومتری را خواهند داشت . و حتی در
مناطق شهری ممکن است کاربران تنها امکان ارتباطی 10مگابیت در ثانیه تا فواصل 2کیلومتری را داشته باشند.
دیگر ویژگی ها مانند :
ظرفیت بالا : سیستم وای مکس می تواند پهنای باند اصلی را حتی برای آخرین کاربر نیز حفظ کند
پوشش وسیع
عملیات بدون نیاز به دید مستقیم
مقرون به صرفگی (صرفه اقتصادی) وجود استاندارد بین المللی برای وای مکس با ایجاد هماهنگی های لازم موجب کاهش هزینه ها می شود
ارائه خدمات به صورت سیار
قابلیت همکاری با اپراتورهای دیگر :این قابلیت کمک می کند تا از سرمایه اولیه اپوراتورها در هنگام تهیه تجهیزات محافظت شود و به تبع آن هزینه ها با این هماهنگی به عمل آمده کاهش یابد .