پاورقی

نوشته هایی بر پای ورق دیگر نوشته ها

پاورقی

نوشته هایی بر پای ورق دیگر نوشته ها

مشخصات شبکه های وایمکس

به طور کلی شبکه های وایمکس با دو نوع اصلی سرویس به کاربران خدمات و سرویسهای لازم را ارائه می دهند که عبارتند از : 1-سرویسهای بدون دید مستقیم که به آنها NLOS نیز گفته می شود و بر اساس آن نیازی نیست تا فرستنده و گیرنده در  نقطه و دید مستقیم یکدیگر باشند . از این سرویس برای مکانهایی استفاده می شود که موانع زیادی بین فرستنده و گیرنده وجود دارد . مکان های شهری و ساختمان های پیچیده از جمله مکان هایی هستند که سرویس NLOS  برای آنها مناسب است . 

  

2- سروس دید مستقیم که به آن LOS گفته می شود و بر اساس آن فرستنده و گیرنده باید در نقطه دید و مستقیم یکدیگر قرار بگیرند . از این سرویس برای مکان هایی استفاده می شود که موانع فیزیکی وجود ندارد . اتوبان ها ، مناطق خارج از شهرها ، از جمله مکان هایی هستند که سرویس LOS برای آنها مناسب است . 

محدوده تحت پوشش برای شبکه های وایمکس که بر اساس سرویس NLOS طراحی و پیاده سازی شده اند ، می توانند محدوده ای را تحت الشعاع 6 تا 9 کیلومتری باشد . همچنین  سرویس های LOS می تواند محدوده ای با شعاع 50 کیلومتر را تحت پوشش قرار دهد . البته محدوده تحت پوشش به نوع آرایش محیط بسیار وابسته است . بدیهی است که هر چه محیط فشرده تر و بین فرستنده و گیرنده موانع بیشتری وجود داشته باشد برد محدوده تحت پوشش شبکه کمتر می شود . 

یکی از نکات جالب در شبکه های وایمکس ، سرعت ارسال اطلاعات در این نوع از شبکه ها است . هر دو نوع سرویس LOS و NLOS می توانند اطلاعات را با سرعت میانگین 70 mbps منتقل کنند . سرعت شبکه  نیز افزایش پیدا خواهد کرد . در شبکه های وایمکس سرعت انتقال حداکثر 268 است . 

 به طور کلی دو نوع سرعت انتقال برای شبکه های وایمکس وجود دارد. نوع اول به سرعت انتقال سیار معروف است و مربوط به کاربرانی است که در حال حرکت هستند . به این دسته از شبکه های وایمکس ، شبکه های وایمکس سیار گفته می شود و سرعت ارسال اطلاعات در آنها به طور میانگیم 15 مگابایت در ثانیه است . این سرعت در محدوده 3 تا 5 کیلومتری بین فرستنده و گیرنده برقرار است . نوع دوم شبکه های وایمکس ، شبکه هایی هستند که در آن ها کاربران به صورت ثابت هستند که به آنها شبکه های وایمکس ثابت گفته می شود . سرعت ارسال در این نوع شبکه ها به صورت میانگین 70 مگابایت در ثانیه است و محدوده تحت پوشش انها نیز وابسته به نوع سرویس وایمکس است . 

: با توجه به محدوده تحت پوشش در شبکه های وایمکس ، تعداد کاربران این شبکه ها بسیار
زیاد است. از نقطه نظر تئوری محدودیتی برای تعداد کاربران در یک شبکه وایمکس وجود ندارد اما برای این که کاربران بتوانند از خدمات شبکه مانند سرعت و پهنای باند به شکل مناسب بهره مند باشند، تعداد میانگین 
1000کاربر برای یک شبکه ساده وایمکس در نظر گرفته می شود. این تعداد به صورت میانگین است و برای نرخ ارسال 70 Mbpsدر نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر، در یک شبکه وایمکس ثابت، با سرعت میانگین 70 Mbpsمی توان تعداد 1000کاربرداشت که سرعت حداقل هرکدام از آن ها 70 Kbpsاست.این تعداد برای یک شبکه وایمکس سیار با سرعت میانگین 15 Mbpsبرابر با 215کاربر سیار است که سرعت حداقل هر کدام از آن ها، 70 Kbpsاست. البته در عمل مقدار این سرعت حتی به مقادیر مگابایت ثانیه هم می رسد. بنابراین در یک جمع بندی کلی می توان گفت که شبکه های وایمکس از فرکانس های 2 GHZتا 66 GHZبرای ارسال اطلاعات استفاده می کنند و محدوده تحت پوشش آن ها، شعاع 6تا 50 کیلومتری دارد. سرعت ارسال میانگین در آن ها برابر با 15Mbpsتا 70 Mbpsاست و می توانند تعداد 215تا 1000کاربر را تحت پوشش خود قرار دهند.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد