برای راه اندازی هر شبکه بین رایانه ها، به یک سری تجهیزات و سخت افزار نیاز داریم که در ادامه ذکر شده است:
کارت شبکه، یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری در زمان پیاده سازی یک شبکه است. هر رایانه موجود در شبکه، نیازمند استفاده از کارت شبکه است. کارت شبکه، ارتباط بین رایانه و محیط انتقال (نظیر کابلهای مسی یا فیبر نوری) را فراهم می نماید.
اکثر مادربردهای جدیدی که از آنان در رایانه های شخصی استفاده می شود، کارت شبکه دارند. وظیفه اصلی کارت شبکه، اتصال فیزیکی یک رایانه به شبکه است تا امکان مبادله اطلاعات برای آن فراهم گردد. هر کارت شبکه دارای یک آدرس فیزیکی MACاست. این آدرس، یک عدد شش بایتی است که سه بایت اول آن مشخص کننده سازنده کارت شبکه و سه بایت دوم، شماره سریال کارت شبکه است. کارتهای شبکه به دو دسته سیمی LANو بیسیم Wirelessتقسیم می شوند. در تصویر زیر، یک کارت شبکه بی سیم و آدرس فیزیکی MAC آن را مشاهده می کنید.
در اغلب شبکه های محلی از نوعی کابل به عنوان رسانه شبکه استفاده می شود. گرچه رسانه های بیسیم Wireless مختلفی هم وجود دارد، اما به طور کلی کابلها از رسانه های دیگر مطمئن ترند و سرعت انتقال بالاتری نیز دارند. متداول ترین نوع کابلها، که در انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرد، کابل های به هم تابیده Twisted Pair است. کابل های به هم تابیده دارای انواع بدون شیلد UTPمخفف Unshielded Twisted Pai ، فویل آلومینیومی، FTP و فویل با شیلد SFTP است و در رنگهای مختلف تولید می شوند. کابلهای شبکه دارای استانداردهای متعددی هستند و در گروههای متفاوت Categories قرار می گیرند.
کانکتور استاندارد برای کابلهای شبکه، از نوع 45ـ RJ است. این کانکتور شباهت زیادی به کانکتورهای تلفن دارد . سوکتها انواع مختلفی دارند از قبیل کانکتور معمولی، کانکتور CAT5 وکانکتور CAT6 و...