پاورقی

نوشته هایی بر پای ورق دیگر نوشته ها

پاورقی

نوشته هایی بر پای ورق دیگر نوشته ها

کمیت های اندازه گیری نور

 مقدارنوری یا شار نوری  

مقدار انرژی تابش شده از یک منبع نور در واحد زمان شار نوری نام دارد.شار نوری فقط مربوط به طول موج های مرئی نور است و به گونه ای تعریف شده تا بازتاب دهنده حساسیت متغیر چشم انسان به طول موج های مختلف نور باشد. واحد اندازه گیری شار نوری اومن( lm ) است.هرچه شارنوری بیشتر باشد آن لامپ نور بیشتری تولید میکند.

  

بهره نوری 

 در لامپ های الکتریکی مقدار قابل ملاحظه ای از توان گرفته شده و به صورت انرژی حرارتی تلف می شود و فقط مقداری از آن به تششع الکترومغناطیسی و نور تبدیل می شود. نسبت شار نوری به توان ورودی لامپ را بهره نوری می نامند و برحسب لومن بر وات اندازه گیری می شود. هر چه بهره نوری بیشتر باشد لامپ کم مصرف تر است. منابع نوری که امروزه وجود دارند، دارای بهره نوری بسیار کمتری هستند، زیرا بخش بزرگی از انرژی را به صورت گرا هدر می دهند. لامپ های التهابی با بهره نوری بین ۸ تا ۲۰ لومن بر وات کمترین و لامپ های سدیم فشار پایین با بهره نوری حدود ۲۰۶ لومن بر وات بیشترین بهره نوری را دارند. واضح است هر چه بهره نوری یک لامپ را افزایش دهیم، از کیفیت نور آن کاسته می شود.


 شدت نور 

 شدت نور، قدرت نور ساطع شده از منبع نور را در یک جهت معین و در واحد زمان نشان می دهد. آن را با I نشان می دهند، واحد اندازه گیری آن کندل  است.


شدت روشنایی روشنایی 

 شدت روشنایی، میزان توان نوری تابیده شده بر سطح را نشان می دهد و با حرف Eنشان داده می شود. واحد آن لومن بر متر مربع یا لوکس LUX است. بیشتر توصیه ها و قوانین مربوط به روشنایی که در مکان های مختلف باید رعایت شوند بر اساس شدت روشنایی هستند. از این رو شدت روشنایی اصلی ترین کمیت اندازه گیری مربوط به نور است. شدت روشنایی نور طبیعی از ۰ تا ۱۰۰۰۰۰لوکس در یک روز آفتابی تابستانی تغییر می کند.


درخشندگی 

 درخشندگی اغلب برای بیان ویژگی گسیل نور از منبع نور یا بازتابنور از سطوح به کار می رود. درخشندگی نشان می دهد چه میزان نور توسط چشم انسان از یک زاویه دید دید مشخص قابل تشخیص است. درخشندگی را با Lنشان می دهند و واحد آن کندل بر متر مربع است. درخشندگی در هر جهت با نسبت شدت نور ساطع شده از منبع در آن جهت، به مساحت سطح ظاهری منبع نوری در آن جهت تعریف می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد