گستره قابل روئیت طیف الکترو مغناطیسی از قرمز، نارنجی، زرد، آبی و بنفش شروع شده و به امواج بلند ماوراء بنفش ختم می شود پرتوهای همدوش نامرئی )اغلب قرمز( در اشعه متمرکز شده و برای فرستادن پیام به ماه و برقراری کانال ارتباطی و بریدن فلزات و سوراخ کردن الماس و... استفاده می شود.
امواج بلندماوراء بنفش در بسیاری موارد خاصیت فلوئورسنتی )شبرنگی( ایجاد می کند و در لامپ های مهتابی بکار گرفته می شود. دکتر توماس آر سی سیستون می نویسد: نور در زندگی بشر نه فقط منبع روشنایی بلکه یک نیروی فیزیکی قدرتمند است که بر بسیاری از ترکیبات داخلی، بعضی از فعالیت های متابولیک، تولید مثل و حیات سلول ها و حتی بر ریتم زندگی تأثیر می گذارد. نور همه جا یافت میشودو اگر کاماً بی خطر نیست اما قابل کنترلاست.
اسحاق نیوتن ۱ در کتاب خود « رساله ای درباره نور » نوشت پرتوهای نور، ذرات کوچکی هستند که از یک جسم نوانی منتشر شوند. احتمالاً نیوتن نور را به این دلیل بصورت ذره در نظر گرفت که در محیط های همگن بنظر می رسد در امتداد خط مستقیم منتشر می شود. این را « قانون انتشار مستقیم نور » می نامند و یکی از مثال های خوب برای توضیح آن، بوجود آمدن سایه
است،
همزمان با ایزاک نیوتن کریستیان هوینگس ۲ طرفدار توضیحی دیگری بود که در آن نور به صورت موجی است و از سرچشمه به تمام جهات پخش می شود. به خاطر داشته باشید که هوینگس با بکار بردن امواج اصلی و موجکهای ثانوی قوانین بازتاب و شکست را تشریح کرد. حقایق دیگری که با تصور موجی بودن نور توجیه می شوند پدیده تداخلی هستند مانند به وجود آمدن فریزهای روشن و تاریک در اثر بازتاب نور از لایه های نازک و یا پرش نور در اطراف مانع.
بیشتر به خاطر نبوغ جیمز کلارک ماکسول است که ما امروزه می دانیم نور نوعی انرژی الکترومغناطیسی است که معمولاً به عنوان امواج الکترومغناطیسی توصیف می شود. گسترده کامل امواج الکترومغناطیسی شامل: موج رادیویی، تابش فرو سرخ، نورمرئی از قرمز تا بنفش، تابش فرابنفش، اشعه ایکس و اشعه گاما می باشد.