پاورقی

نوشته هایی بر پای ورق دیگر نوشته ها

پاورقی

نوشته هایی بر پای ورق دیگر نوشته ها

نور چیست ؟ - قسمت اول

به طور کلی نور را بر اساس ماهیت آن میتوان به دو دسته ی نور طبیعی و نور مصنوعی تقسیم بندی نمود. منظور از نور طبیعی، نوعی از نور است که به صورت بالفعل از خورشید و ماه سرچشمه می گیرد و موجب روشنایی فضا در روز و شب می گردد، ولی نور مصنوعی نوری است که به صورت ارادی توسط انسان از طریق تبدیل انرژی حاصل می شود . 

  

تاریخچه بکارگیری از نور مصنوعی به زمانی برمی گردد که بشر آتش را شناخت و دریافت در تاریکی شب و زمانی که او دیگر جایی را نمی بیند و در برابر خطر است احتمالاً بی دفاع است از آتش استفاده کند. البته امروزه نور مصنوعی طیف وسیع از وسایل و سیستم ها را در بر می گیرد. از نظر فیزیکی ایجاد کمیت بهینه برای نور از نظر شدت، مقدار، رنگ، گرما و ... با نور مصنوعی کاماً امکان پذیر است.

انرژی تابشی در اثر تغییرات اتمی در ساختمان فیزیکی ماده بوجود می آید. از منبع خود در تمامی جهات به جریان می افتد و به شکل امواج منتشر می شود و شاخص هر موج فرکانس و طول است یکی از شکل های انرژی تابشی «نور » است. نور نیروی اسرار آمیز است. نور نوعی تابش است که به شکل موج حرکت می کند و در برخورد نمونه ظاهری آن به صورت دو شی ء از اجزای سخت و ریز است به نظر می رسد این مطلب حقیقتی پذیرفته باشد هر چند همچون آب دانه دانه شده، دور از ذهن بشر باشد. طول موج نور « یا تابش الکترون مغناطیسی مرئی » دامنه ای کمتر از ۴۰۰ نانومتر برای نورآبی و تابشی از ۷۰۰ نانومتر برای نور قرمز است فرکانس آن تقریباً ۶۰ هزار گیریم.در خواهیم یافت که شدت نور در هر ثانیه به میزان ۶۰۰ هزار میلیارد به طور متناوب تغییر می کند نور به صورت خطی و مستقیم منتشر می شود هر چند که مسیر آن را می توان با یک میدان نسبتاً قوی مغناطیسی )جاذبه ای( کج کرد. سرعت آن تقریباً ۳۰۰ هزار کیلومتر در ثانیه است. در واسطه های غلیظ تر همچون آب و شیشه و حتی اندکی هوا آهسته تر حرکت می کند. پشت سر گذاشتن فاصله تقریباً ۱۴۹ میلیون کیلومتری بین خورشید و زمین برای نور فقط ۸ دقیقه طول می کشد. شدت نور  درخشش آن  با افزایش فاصله کم می شود، با این وجود توجه کنید که این قانون فقط به منابع نور نقطه ای مربوط می شود، و تنها منابع نور نقطه ای حقیقی ستارگان هستند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد