پروفسورلطفی زاده در سال 1299 شمسی متولد شد. دوران متوسطه را در مدرسه البرز تهران از دانش آموزان ممتاز بود، پس از آن در دانشگاه تهران پذیرفته شد و در امتحانات سراسری ورود به دانشگاه، مقام دوم را کسب نمود. او جزء اولین گروه دانشجویانی بود که در رشته فنی دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و برای ادامه تحصیل به آمریکا و به دانشگاه MIT رفت. او درجه فوق لیسانس را در مهندسی برق دریافت کرد و در سال 1335 درجه دکتری خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه برکلی کلمبیا دریافت نمود و به استادان دانشگاه کلمبیا ملحق شد.
در سال 1342 ریاست دپارتمان مهندسی برق دانشگاه برکلی را که بالاترین عنوان در رشته مهندسی است به عهده گرفت. به اعتقاد بسیاری لطفی زاده کیی از باهوش ترین و برجسته ترین مردانی است که رشته مهندسی برق به خود دیده است. پروفسور «لطفی زاده » در جهان علم به «زاده » مشهور است، او مخترع منطق علمی نوین «فازی » است، که جهان صنعت را دگرگون کرد.
برخلاف آموزش سنتی در ریاضی، او منطق انسانی و زبان طبیعت را وارد ریاضی کرد. اگر در ریاضی، دو رنگ سفید و سیاه را صفر و یک تصور کنیم، منطق ریاضی، طیفی به جز این دو رنگ سیاه و سفید نمی شناسد. ولی در مجموعه های نامعین منطق فازی، بین سیاه و سفید مجموعه ای از طیف های خاکستری هم لحاظ می شود و به این طریق فصل مشترک ساده ای بین انسان و رایانه به وجود می آید. این منطق حدود چهل سال پیش در امریکا توسط لطفی زاده پایه ریزی شد و برای اولین بار در سال 1353 در اروپا برای تنظیم دستگاه تولید بخار، در یک نیروگاه کاربرد علمی پیدا کرد. تحول واقعی در کاربرد منطق فازی در سال 1359 در ژاپن اتفاق افتاد و در سال 1369 در ژاپن کلمه فازی، به عنوان کلمه سال انتخاب شد.
دستگاه ها و لوازم خانگی کنترل فازی که کنترل پذیری بهتری دارند عبارت اند از ماشین لباسشویی و دوربین های دیجیتال و ویدئو، یخچال، سیستم های تهویه مطبوع، جارو برقی، کنترل خودکار ترافیک، سیستم ترمز اتومبیل ها، ماشین های صنعتی هوشمند، سیستم های تشخیص هویت از روی اثر انگشت یا تصویر مردمک چشم و حتی غلط یاب تایپی در نرم افزارهای نگارشی مانند word و.. . امروزه هیچ دستگاه الکترونیکی ای، مخصوصاً لوازم خانگی بدون این منطق در ساختار خود تولید نمی شوند.