کابل تلفن مخابرات یکی از اجزای مهم در صنعت مخابرات و برقراری ارتباط راه دور است . این کابل ها به دو دسته کابل تولفن هوایی و کابل تلفن زمینی تقسیم می شوند. کابل تلفن مخابرات از گذشته تا به امروز تغییراتی کوچکی داشته اند .با توجه به افزایش جمعیت و پیشرفت تکنولوژی استفاده از تلفن در بین افراد زیاد شده است و استفاده از کابل تلفن نیز در صنعت مخابرات افزایش یافته است .
کابل تلفن در واقع مسیر فیزیکی برای جابجایی موج الکترومغناطیسی ( اطلاعات ) است. مسیر فیزیکی باید از جنس یک رسانای خوب مانند مس باشد .روی کابل را روکش می کنند که موجب مقاومت بیشتر آن در برابر عوامل محیطی می شود . این روکش که باید عایق باشد معمولا از جنس پلاستیک است. در تولید کابل تلفن مخابرات با توجه به سایز سیم ، میزان متفاوتی از مس استفاده می شود.
خطوط تلفن واحد های یک مجتمع به عنوان مثال وارد یک رایزر می شود و از انجا به باکس مخابراتی می رود . باکس مخابرات برای سربندی خطوط تلفن مخابراتی استفاده می شود و از انجا یک کابل مخابرات تا پست مخابرات کشیده می شود. با توجه به هزینه و دردسرهای استفاده از کابل های مسی ، در مناطق در حال توسعه و همچنین در سطح شهرها از فیبر نوری استفاده می شود. در استفاده از کابل فیبر نوری ، شرکت مخابرات برای هر مجتمع بزرگ فقط یک کابل فیبر نوری می کشد که در آنجا با استفاده از دستگاه اونو به خطوط تلفن داخل مجمع وصل می شود.
کابل تلفن مخابراتی از جنس مس است و قطر رسانای داخل کابل می تواند 0.4 ، 0.5 ، 0.6 میلی متر باشد. کابلهای تلفن مخابراتی را بر اساس سطح مقطع ، نوع کاربرد و .. دسته بندی می کنند. کابل تلفن مخابراتی به صورت زوج سیم است . یک تک زوج کابل تلفن را رانژه می نامند. از کابلهای رانژه برای ارتباط میان پوت های ترمینال کروز استفاده می شود. کابل های مخابرات بیش از دو زوج سیم برای ارتباط پریزهای تلفن استفاده می شود.