تحصیل در
دانشگاههای برتر جهان و زندگی در یک کشور دیگر می تواند بسیار وسوسه کننده برای
دانشجویان و دانش آموزان دبیرستانی باشد .
فرآیند اپلای برای تحصیل در دانشگاههای کشورهای مختلف به طور کلی با هم متفاوت است
و برای شروع این مسیر باید اطلاعات دقیقی در مورد شیوه اپلای در ان کشور بخصوص و
دانشگاه های مورد نظر خود کسب کنید و در
صورت کوتاهی در این امر میتواند موجب عدم موفقیت فرد باشد . در این مطلب میخواهیم
با فرایند اپلای به طور کلی صحبت کنیم .
اولین قدم در اپبای ، انتخاب کشور و دانشگاه است . با بررسی شرایط تحصیل ، زندگی ، هزینه های مختلف و شرایط اپلایی در هر کشور و دانشگاه میتوانید انتخاب های دقیقی داشته باشید . بعضی کشورها شرایط سختی برای پذیرش دانشجوهای بین المللی دارند و بیشتر به هدر رفتن انرژی و وقت موچب می شود. در انتخاب کشور ، اگر قصد ماندن در آن کشور پس از تحصیل را دارید باید به شرایط کار در آن کشور ها نیز توجه کنید .
پس از انتخاب کشورهای مورد نظرتان ، انتخاب دانشگاه قدم دوم است ، انتاخب دانشگاه مناسب با شرایط شما تاثیر زیادی در نتیجه مثبت فرآیند اپلای دارد.در انتخاب دانشگاه به رزومه تحصیلی خود توجه کنید و دانشگاههای را انتخاب کنید که با شرایط شما بخواند ، مثلا با رزومه متوسط ، اقدام برای دانشگاههای برتر جهان غیر منطقی است و بهتر است به دانشگاههای متوسط فکر کنید . در انتخاب دانشگاه ، به شهر ، هزینه های دانشگاه و زندگی نیز فکر کنید و در مجموع دانشگاههایی را انتخاب کنید که برای شما بهترین هستند و شانس خوبی هم برای پذیرش از آنها دارید.
با انتخاب کشور و دانشگاهها ، معین می شود که به طور احتمالی شما باید برای آزمون و دوره های چه زبانی اقدام کنید و چه نمره ای حداقل کسب کنید. بسیاری از دوره های تحصیلی که به زبان انگلیسی برگزار می شوند دو آزمون تافل و ایلتس باید داده شود. این دو آرمون تفاوت هایی با هم دارند و بعضی از دانشگاهها اعلام میکنند که دقیقا نمره شما در کدام آزمون مورد نیاز است.
نکته مهم در زمینه آزمون زبان ، انتخاب زمان مناسب برای آن است ، با توجه به ددلاینهای دانشگاههای مورد نظر خود ، باید چند ماه قبل از ددلاین ها در ازمون ها شرکت کنید.
دانشگاهها معمولا به دانشجویانی که برای دکتری اقدام می کنند توصیه میکند قبل از شروع فرآیند اپلای ، استاد مورد نظر خود را پیدا کنند و با وی مکاتبه داشته باشند. برای پذیرش در دوره دکتری ، اساتید اهمیت فراوانی دارند.
در این زمان شما باید به سایت دانشگاه مراجعه کنید و اساتید رشته تحصیلی و حوزه تحقیقی خود را بررسی کنیدو با ارسال ایمیل خود را به استاد معرفی کنید و شاید نیاز به مصاحبه با استاد نیز باشد . در صورتی که استاد بپذیرد که به دانشجو پوزیشن را بدهد ، دانشچو فرم اپلیکیشن را ارسال می کند .
فردباید تمام مدارکی که دانشگاه مورد نظر میخواهد را تهیه کند و در قسمت اپلای ، یک پورتال شخصی بسازند . فرآیند اپلای در اکثر کشورها به صورت اینترنتی است . پس از اآن دانشجو باید منتظر پاسخ دانشگاه باشد.
منبع : مهاجرت تحصیلی